Arthura Hector

 
Een ander zeer groot probleem is de ontbossing van de jungle. Deze grote bedrijven blijven gewoon doorgaan met het ontbossen van beschermde oerwoud gebieden. Deze prachtige oerwouden vormen de longen van de aarde en zorgen voor de groei van medicinale planten. Dieren die daar leven worden geraakt en sterven binnen 1 jaar. Steeds ontstaan er nieuwe soorten medicinale planten, om de mens te helen.  
Door grote gebieden bos te verbranden, ontstaat er veel ruimte voor palmolie plantages, waar gigantisch veel geld mee verdiend wordt.
Lees meer
Ook in Nederland wordt er ontbost. 
Een recente analyse van het Nederlandse bosareaal op basis van topografische kaarten en luchtfoto’s, die gepubliceerd wordt in het Vakblad Natuur, Bos en Landschap, laat zien dat de oppervlakte bos in Nederland sinds 2013 jaarlijks met 1350 hectare is afgenomen. Per jaar is gemiddeld 3036 hectare bos verdwenen, wat slechts deels gecompenseerd wordt door de jaarlijkse aanplant van 1686 hectare nieuw bos elders. In ons eigen land is er dus ook nog veel te doen.
Lees meer

 Ontbossing

 Vervuiling door olie

 NEDERLAND EN DE OLIEINDUSTRIE
We wijzen vaak naar het buitenland met onze vinger, maar hoe zit het hier in Nederland?  Royal Dutch Shell bijvoorbeeld heeft zijn olie-industrie over heel de wereld, vooral in de arme landen. Lekkende oliepijpen en andere uitbuitende middelen passen zij toe. Daarnaast: De wereldwijde oliehandel is voornamelijk in handen van een handvol enorme spelers.  Toch drie van de vijf grootste oliehandelaren zitten daarvan met hun brievenbus in Nederland. Het zijn bedrijven die gigantische omzetten behalen en grote winst maken, toch heeft bijna niemand ooit van ze gehoord: 
1. Vitol  2. Trafigura Beheer  3. Gunvor International  4. Glencore International  5. Mercuria Energy Group.  
Lees meer Shell
 

10 GROOTSTE OLIEMAATSCHAPPIJEN TER WERELD ANNO 2012

Oliebedrijven zijn vaak één van de machtigste ondernemingen ter wereld. Het zoeken naar oliebronnen en het pompen en verkopen van olie heeft bedrijven zoals Royal Dutch Shell, Rosneft en Loto groot gemaakt. Wist je dat 7 oliebedrijven de top 10 van de grootste bedrijven ter wereld bezetten?

Lees meer over dit artikel

 

Oceanen en Plastic Soep

De plasticsoep, ook wel onder meer de kunststofarchipel of drijvende vuilnisbelt genoemd, is een gebied in het noorden van de Grote of Stille Oceaan waar enorme hoeveelheden plastic en ander afval bijeen drijven.

Het afval verzamelt zich juist op deze plek (coördinaten 135° tot 155°W en 35° tot 42°N) doordat de grote ringvormige zeestroom van de Stille Oceaan, de North Pacific Gyre, het afval naar zich toetrekt.

Wat de exacte afmeting van de plasticsoep is, is niet bekend. Naar schatting gaat het om een gebied dat ongeveer even groot is als Spanje en Frankrijk tezamen.

Lees verder over dit onderwerp

 

Wat betekend dit voor ons bewoners van de aarde en welke invloed heeft dit op onze toekomst betreft schone energie? Denk nu na over onze levenskwaliteit van morgen.

STA OP VOOR DE AARDE!

 Toekomst

 All rights reserved ©ART-hura | www.ashtar-rose.com | afbeeldingen (digital) art mogen niet gedeeld of gekopieerd worden | Copyrights Arthura Hector | Breda
  • YouTube