BOA'S VERSUS JONGEREN 2 Boa's willen wapens

Bijgewerkt: jun 4


SCHIJNVEILIGHEID

In de media komt het de laatste tijd steeds vaker in beeld hoe jongeren geweld tegen Boa's gebruiken. Klopt dit beeld, want waarom worden jongeren ineens zo agressief? Heel de tijd waren ze netjes en volgzaam, zoals iedereen geschrokken van het wereldwijde virus. In het begin pas je je aan logisch. Nu na twee maanden lang opgesloten te zijn geweest en de piek van het corona-virus is voorbij. Iedereen wil weer verder met zijn of haar leven.


Het gaat er steeds meer op lijken dat de jeugd strenger beboet wordt. Wordt dit gebruikt om juist frustratie op te wekken. Deze zogenaamde aanvallen op boa's zijn niet zomaar ontstaan. Wat wordt er steeds geroepen door de boa's? Dat ze niet zoveel kunnen en pepperspray en eventueel meer andere wapens nodig hebben om agressie te lijf te gaan. Op dit moment komt het bijna dagelijks op TV en in de media voorbij. Dat kan zomaar niet, zij zoeken naar een echte noodzaak? Wordt nu het beeld geschetst (ook via de media) dat dit echt nodig is, In ieder geval totdat de vaccinaties er zijn? Bill Gates de koning van de vaccinaties, heeft hij veel macht? Ga het zelf eens na.


Ik hoop dat meerdere mensen met mij gaan inzien wat hier gebeurt, ik hoop dat ik het mis heb. Al in oktober 2019 werd hier over gesproken en nu willen zij het versneld inzetten? Het corona-virus is een mooi middel om alles versneld in te zetten zoals: allerlei experimentele testen; experimentele vaccinaties; apps op telefoons voor testen; 5G; bewapende boa's en er zal nog meer gaan volgen. Laten we dit toe, waarom en hoelang?Het is voor de veiligheid. Wiens veiligheid?___________________________________________________Artikel RTL nieuws: Boa's bewapenen? 'Het is een bittere noodzaak'

21 oktober 2019


Jeroen en Redouan zijn buitengewoon opsporingsambtenaar, maar beiden op een andere manier. Wel zijn ze allebei groot voorstander van het gebruik van een wapenstok en pepperspray. "Het gaat om het gevoel van veiligheid."


De bonden pleiten er al langer voor om meer boa’s te laten beschikken over bijvoorbeeld een wapenstok en pepperspray. Nu is daar bijna een akkoord over tussen de bonden en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Er wordt nog besproken welke boa's precies uitgerust worden met verdedigingsmiddelen.

Lastige en verwarde mensen Redouan is sinds tweeënhalf jaar buitengewoon opsporingsambtenaar in Amsterdam. Hij is voorstander van de zogenoemde verdedigingsmiddelen. Hij heeft zijn verbale kwaliteiten en is daarnaast vooralsnog alleen 'bewapend' met handboeien. "Wij hebben regelmatig te maken met lastige en verwarde mensen", zegt Redouan. "De pepperspray zouden we kunnen gebruiken om iemand die gewelddadig is voor een aantal seconden uit te schakelen. De wapenstok is om mensen die zich ermee bemoeien op afstand te houden."


Lees verder artikel...


_______________________________________________________________________


Schijnveiligheid?


LASTIGE EN VERWARDE MENSEN


Verwarde mensen die agressief worden, daar kan ik mij wel bij voorstellen dat er ingegrepen dient te worden voor de veiligheid van iedereen. Dit zijn uitzonderlijke gevallen, althans dat was zo. Inmiddels zijn er steeds meer verwarde mensen en er gaan er nog veel meer bijkomen, maar is er een goede opvang voor hen? Ik weet vanuit persoonlijke ervaring (stalking) dat de kwetsbare en doorgedraaide mensen nergens meer opgevangen worden, dit komt vooral door de bezuinigingen in de afgelopen jaren. Veel opvang is gesloten. Dat maakt het niet makkelijk voor de politie. Zij weten niet hoe deze groep op te vangen.


Wat gebeurt er met hen en met de vele andere die dit alles niet meer trekken o.a. door het corona-virus? Psychische verwardheid wordt versterkt door langdurige onderdrukking, angst, stress en isolatie. Vanuit trauma ontstaan of vanuit een maatschappelijke trauma zoals het corona virus. Het corona is hier dus precies het juiste anti-medicijn. Het heeft ons allemaal ziek gemaakt, vooral als we geen rustmoment krijgen om dit te helen. Vaak handen wassen, al bij kleine kinderen op school, dwangmatige neuroses kunnen hieruit ontstaan. Vanuit angst gaan leven en de natuurlijke manier gaan vermijden is vanuit het hoofd leven. En dus niet vanuit het hart. Het is de onzichtbare oorlog tegen het natuurlijke gevoel om gezond te blijven en de kunstmatige chaos van reguliere medicijnen en vaccinaties. Nog verder weg raken van je eigen genezend vermogen, hoe kunstmatig moeten we worden? Een snel herstel van dit alles is nu echt nodig, anders verzand je erin. Wordt gezond en leef weer vrij.


Versnellen onder het mom van corona

Door het corona virus is er een goede reden om alles te gaan versnellen en ook om te experimenteren. Iedereen zegt uit angst: "Oké, het is voor het goede doel". We laten het toe: Er worden grenzen overschreden, die normaal nooit geaccepteerd zouden worden. Een gezond mens wil weer verder stappen en weer lekker gaan leven vanuit vrijheid en eigen keuzes. Vooral in deze tijd dat er veel boven water komt, misstanden in de politiek, belasting, economie en de overheid.


Wij worden allen wakker geschud en vooral de jonge mens, welke nog veel moet ontdekken. Wij volwassenen moeten hen gaan ondersteunen. In mijn eerdere blog schreef ik al dat het mij opviel dat de jongeren zo belaagd werden door de Boa's. Het lijkt wel opzet. De jongeren zijn de perfecte groep om hiermee aan de slag te gaan, zij hebben (nog) geen vertegenwoordigers. Niemand staat voor hen op in de politiek of vanuit jeugdinstellingen, GGZ? Dat is gebleken tijdens de corona. Volwassenen trekken aan de bel en hebben manieren om dit aan te geven. Jongeren zijn de onzichtbare groep tijdens de corona. Of is dit ook zo neergezet, gewoon vergeten? Volgens mij zijn ze eerder monddood gemaakt dan tegendraads of is er wat anders aan de hand.


Waarom mochten deze jongeren niet van de pier afspringen in IJmuiden? Wat heeft dat met het corona-virus te maken (eerste artikels hieronder)? Maar goed dat er boa's zijn? Is het voor de veiligheid, een strafbaar feit of is het gewoon afknijpen van de vrijheid.

Voel en kijk eens mee wat hier nu werkelijk aan de hand is? En lees nogmaals het eerste artikel hierover.ARTIKELEN NOS NIEUWS:


"Boa naar ziekenhuis na belaging door jongeren op strand IJmuiden".


"Rotterdamse boa's schrijven drie dagen geen boetes: 'geef ons wapenstok"


Boa's in Amsterdam willen wapen: 'Ik heb laatst nog schoppen gekregen'___________________________________________________Wat is een boa?

Een boa is een ambtenaar die - net als de politie - strafbare feiten opspoort. Maar de boa doet dat op een speciaal terrein, en in dienst van bijvoorbeeld de gemeente of openbaar vervoersbedrijven. Een heel breed begrip dus.

Het gaat onder andere om leerplichtambtenaren, mensen die voedsel keuren, of boswachters. Daarnaast heb je de handhavers op straat en in het openbaar vervoer. Er zijn zo'n 23.700 boa's in Nederland. Sommigen daarvan mogen op dit moment al wel een wapen bij zich dragen, zoals een wapenstok. Maar de meesten nog niet.


Bevoegdheden BOA ten opzichte van politie

BOA’s helpen mee met toezicht houden op de lokale orde en veiligheid. De BOA is bevoegd voor de wetgevingen die aan hen toegewezen worden. Binnen deze wetgevingen kent de BOA precies dezelfde bevoegdheden als de politie. Denk hierbij aan het staande houden en aanhouden van verdachten (indien nodig met gepast geweld) en het uitschrijven van een proces-verbaal. Veel mensen denken nog steeds dat een BOA geen bevoegdheden heeft en niets mag. Dat is dus zeker niet het geval. De politie is bevoegd voor álle wetgevingen; zij zijn algemeen opsporingsambtenaar.


______________________________________________________________________
LAAT JE STEM HOREN


Jongeren laat je niet kisten en kies een goede manier om je te uiten, zoals een podcast maken of andere creatieve manieren te verzinnen om je stem te laten horen via internet of demonstraties. Uit jezelf op een goede constructieve manier, welke gehoord en gezien worden. Verander de wereld.


BE SMART


Wees slim en onderscheid je van echte criminaliteit. Zodat de boa's (de overheden e.a. onzin) geen reden krijgen om nog meer bewapening op straat voor gewone handhaving neer te zetten. De boetes zijn giga hoog, niet normaal. Dat voelde voor mij als een signaal. Dit klopt niet en is buiten proportie. Dit voelt als een nieuwe machtsinstelling, we moeten een politiestaat voorkomen. Speel niet mee in dit spel en ja in speciale gevallen kan er een speciaal team ingezet worden, afgepast aan de situatie, niet iets wat gewoon dagelijks aanwezig is. Elke boa met wapengebruik op straat laten rondlopen in tijden van vrijheid? Waar stopt het? Dit alles geeft mij een zeer onveilig gevoel en vooral een gevoel van onderdrukking: "mond dichthouden en luisteren?" Echt niet, meneer Rutte. Plots heb je iets gezegd in je toespraak over jongeren.. eindelijk, want het kan gewoon niet verzwegen worden.


Mondkapjes staan symbool voor iets

Dan de mondkapjes, de vele tegengestelde verhalen hierover, helpt het of niet en wanneer wel? Ze weten niet of het helpt, misschien werkt het zelfs het virus in de hand. Al die verwarring. Wat ik wel zie is dat de mondkapjes een psychologische werking hebben. De mond afsluiten? Psychologisch gemuilkorft worden. Het gevoel geven dat je dit vrijwillig wilt dragen, om jou te laten zwijgen. In alles is er een andere kan: Je kan dit mondkapje ook als middel gebruiken, om jouw mening te geven.


Wees creatief en maak een mondkapje met een protesttekst. Ook zwijgend en passief kun je iets vertellen. Niemand legt ons het zwijgen op.


De verkliktelefoon is nu ook in het leven geroepen, onder het mom van het goede doel te steunen. Als je een bang iemand bent en alles gelooft wat de media verteld, wil je misschien op deze manier je steentje bijdragen...


Ik vecht voor mijn vrijheid!
Vorig bericht van mij Jongeren en corona: Deel 1
Arthura Hector


Dit bericht mag in haar geheel gedeeld worden onder vermelding van de bron:

© Arthura Hector www.ashtarcommandnederland.com

671 keer bekeken
 All rights reserved ©ART-hura | www.ashtar-rose.com | afbeeldingen (digital) art mogen niet gedeeld of gekopieerd worden | Copyrights Arthura Hector | Breda
  • YouTube